Centern ger inte besked om garantitillägget

Centerpartiet ger inte något besked om ifall man stödjer regeringens förslag om höjt garantitillägg till pensionärerna. –Det viktiga är att få långsiktiga lösningar för de mest utsatta pensionärerna och det görs i pensionsgruppen, säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl.

Centerpartiets Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson, presenterar partiets vårbudget vid en pressträff i riksdagens pressrum.

Centerpartiets Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson, presenterar partiets vårbudget vid en pressträff i riksdagens pressrum.

Foto: Christine Olsson/TT

Politik2022-05-04 11:55

Centern kan avgöra om regeringens förslag går igenom i riksdagen, men Ådahl ville inte ge något klart besked.

– Vi tänker inte bestämma hur vi gör förrän vi vet vilka alternativ som finns på bordet, säger han.

Han betonar att de förslag som finns på bordet för långsiktiga lösningar för landets pensionärer i form av sänkt skatt, höjd garantipension och höjt bostadstillägg måste diskuteras i pensionsgruppen.

I sin vårmotion föreslår Centern bland annat 180 miljoner för utvidgat växa-stöd för nyanställningar och 100 miljoner kronor i fördubblad jobbstimulans i försörjningsstödet i för 2022.

Stödet för nyanställningar gäller för företag med upp till 10 anställda.

– Centern är småföretagens och jobbskaparnas parti. I slutändan är det småföretagen som skapar fyra av fem jobb, säger Martin Ådahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!