Efter mordet – fokus på säkerhet i Almedalen

Inför nästa års Almedalsvecka får det förebyggande säkerhetsarbetet extra fokus. Detta efter mordet i somras på Ing-Marie Wieselgren och gärningsmannens planer på att mörda Annie Lööf (C).

Personer lägger ned blommor vid platsen där Ing-Marie Wieselgren mördades under Almedalsveckan. Arkivbild.

Personer lägger ned blommor vid platsen där Ing-Marie Wieselgren mördades under Almedalsveckan. Arkivbild.

Foto: TT

Politik2022-12-08 20:23

"Vi jobbar kontinuerligt med säkerhetsfrågorna tillsammans med Polismyndigheten, och inför nästa år är detta arbete extra intensivt", säger Rikard von Zweigbergk, chef för enheten Beredskap och säkerhetsskydd på Region Gotland, i ett pressmeddelande.

Almedalsrådet, den politiska styrgruppen för Almedalsveckan, diskuterar också vilka åtgärder som kan öka beredskapen, och fattar beslut om insatser löpande.

"Vi ser att det finns ett stort engagemang bland de arrangörer vi har haft kontakt med under hösten. Och de politiska partierna är eniga – Almedalsveckan får inte tystna", säger Mia Stuhre, Almedalsveckans verksamhetsledare.

Theodor Engström dömdes i tisdags för mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren samt för förberedelse till terrorbrott för sina planer på att mörda Centerledaren Annie Lööf under Almedalsveckan i Visby i somras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!