El-Haj: Jag tar starkt avstånd från Hamas

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) har anklagats för att ha kopplingar till terrororganisationen Hamas. Nu kommenterar han anklagelserna. "Den som kallar mig terrorist eller terroristromantiker ljuger. Jag tar starkt avstånd från Hamas."

Jamal El-Haj (S) har pausat sitt uppdrag i riksdagens utrikesutskott fram till årsskiftet. Arkivbild.

Jamal El-Haj (S) har pausat sitt uppdrag i riksdagens utrikesutskott fram till årsskiftet. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Politik2023-11-16 11:38

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) vill inte svara på frågor om den terrorstämplade organisationen. El-Haj har fått hård kritik för att ha deltagit på en Palestinakonferens tidigare i år.

– Jag ställer inte upp på intervjuer, säger han till TV4 Nyheterna.

Den moderata riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm har påstått att El-Haj har kopplingar till Hamas, något som gjort att El-Haj polisanmält Kärrholm för förtal. En förundersökning pågår.

El-Haj kommer med en skriftlig kommentar till TT:

"Då en rättsprocess pågår kommer jag i nuläget tacka nej till alla typer av intervjuer. Men jag vill ändå göra det tydligt: Den som kallar mig terrorist eller terroristromantiker ljuger. Jag tar starkt avstånd från Hamas."

– Jag har anmält en moderat riksdagsledamot och jag vill inte yttra mig förrän jag möter honom i domstolen. Då är du välkommen att lyssna på om det stämmer eller inte, sade El-Haj till Aftonbladet på onsdagen.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten blev ett hett debattämne under i riksdagens EU-debatt, då statsminister Ulf Kristersson (M) påstod att det finns en "terrorromantik" inom Socialdemokraterna, varpå S partiledare Magdalena Andersson reagerade kraftfullt.

– Det är ovärdigt en statsminister, sade Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!