– För närvarande är det turkiska parlamentet inte samlat, när väl parlamentet återöppnar kommer talmannen i vårt parlament så klart att föra upp frågan överst på dagordningen, säger Erdogan i Vilnius, där Natotoppmötet avslutas på onsdagen.
I måndags möttes statsminister Ulf Kristersson och Erdogan tillsammans med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. En överenskommelse slöts, som bland annat innebär att Erdogan ska lämna över Sveriges Natoansökan till det turkiska parlamentet för ratificering.
Någon exakt tidsplan anges inte, men både Kristersson och Stoltenberg sade att det ska ske "så snart som möjligt".
Utrikesminister Tobias Billström (M) har därefter i olika intervjuer sagt att det skulle kunna ske inom de närmaste veckorna.
"Så snart som möjligt"
Men Turkiets parlament stänger i dagarna för sommaruppehåll och öppnar igen först den 1 oktober. Parlamentet kommer också att behöva behandla frågan i olika utskott innan ansökan kan ratificeras, därefter ska den tillbaka till Erdogan för ett slutligt godkännande.
– Självklart vill vi att den här processen slutförs så snart som möjligt, säger Erdogan.
Samtidigt slår han fast att parlamentet inte kommer att kallas in för något extra möte under sommaruppehållet.
På pressträffen understryker Erdogan återigen att Sverige måste göra mer för att bekämpa terrorism. Och han fördömer koranbränningar som något barbariskt som drabbar miljoner muslimer.
Den turkiske presidenten uppger också att den svenska regeringen måste presentera en "färdplan" för hur man tänker fortsätta terrorbekämpningen i Sverige. Detta ska göras innan en ratificering ens kan bli aktuell, enligt Erdogan.
– Den svenska regeringen måste nu lämna över denna färdplan. Därefter kommer vi att lämna över färdplanen till vårt parlament, säger han.
Ungern diskuterar i veckan
Av Natos 31 medlemsländer är det bara Turkiet och Ungern som ännu inte ratificerat den svenska medlemsansökan.
Tidigare på onsdagen kom uppgifter om att den ungerska regeringen ska diskutera Sveriges Natoansökan senare denna vecka. Regeringen ska mötas för en tredagarssession där den kan komma att enas om ett datum för när parlamentets ratificering kan ske, uppger den lokala tv-stationen ATV enligt nyhetsbyrån Bloomberg.
Från Budapest sades på tisdagen att det nu bara är "en teknikalitet" att ratificera det svenska medlemskapet.
Det ungerska parlamentet har redan klarat av debatt och utskottsbehandling om den svenska Natoansökan. Det gjordes den 27 mars i samband med att Finland ratificerades. Det enda som återstår är alltså själva beslutet, vilket teoretiskt kan gå på fem minuter. Det ungerska parlamentet är nu på sommarledighet, men kan kallas in med kort varsel.