Gängkriminaliteten var första ämnet i duellen som till stor del var utformad som en utfrågning.
S-ledaren Magdalena Andersson sade att Socialdemokraterna vill bygga ut polisen kraftigt, införa kraftfulla straffskärpningar och ge polisen nya verktyg för att komma åt kriminellas vapen och pengar. Men också satsa lika mycket på att att förbygga att unga blir kriminella som man satsar på polisen.
M-ledaren Ulf Kristersson lovade att införa dubbla straff för gängkriminella och att det ska bli straffbart att vara med i kriminella gäng.
Lovar äldreminister
Äldreomsorgen var nästa ämne. M-ledaren lovade att han kommer att utse en äldreminister om han får bilda regering. Han efterlyste också fast personal med medicinsk kompetens i äldreomsorg.
– Vi är överens om det, lade Andersson till.
Hon vill också se krav på att personalen kan tala svenska och en satsning på kompetenslyft för anställda i äldreomsorgen.
Elpriserna var ett ämne även i denna debatt. Inför duellen gav Andersson besked om att S vill att högkostnadsskyddet för dem som drabbats hårdast av höga elräkningar ska gälla retroaktivt från den 1 augusti förra året.
Moderaterna var först i valrörelsen med att föreslå ett högkostnadsskydd. Kristersson uppgav innan debatten att han är "helt öppen" när det gäller från vilket datum skyddet ska gälla.
Pressades om klimatet
Frågorna ställdes av deltagare i publiken. Gymnasieeleven Eira från miljörörelsen Fridays for future pressade de två statsministerrivalerna om klimatpolitiken.
– Förstår ni inte allvaret, hur kan ni låtsas som att klimatkrisen inte finns?
Ulf Kristersson svarade att han håller med om att det går för långsamt. Han nämnde att det värsta ett land kan göra är att göra sig av med fossilfri elproduktion, som kärnkraft.
Andersson upprepade förslaget om en bred, långsiktig överenskommelse om energin.
De två partiledarna fick frågan hur Sveriges skolor ska bli mer likvärdiga. Kristersson vill se mer nationell styrning, bland annat genom centralt rättade nationella prov.
Andersson skyllde framför allt på en "sönderprivatiserad marknadsskola" och vill stoppa friskolekoncerner från att plocka vinster ur skolverksamheten.
Brister i vården
En annan fråga var om så kallade altruistiska surrogatmödraskap ska tillåtas. Andersson pekade på risker för att kvinnor kan pressas till surrogatmödraskap och förklarade att S inte har något förslag på att ändra lagen. Kristersson vill dock att altruistiska surrogatmödraskap tillåts.
En av de sista frågorna handlade om hur personalbristen i vården ska kunna lösas.
Kristerssons slog ett slag för Moderaternas arbetslinje. Han pekade på att fler som är arbetsföra, men som lever på bidrag, skulle kunna lära sig svenska och utbilda sig för att jobba i vården.
Andersson pekade på att det handlar om att utbilda fler, och se till att arbetsmiljö och löner blir bättre.