I förra valet röstade knappt 40 procent av de röstberättigade utlandssvenskarna. Bland 18- till 29-åringar var siffran ännu lägre, bara 36,3 procent postade sin röst till Sverige.
En förklaring till det låga valdeltagandet är att det kan vara komplicerat för utlandssvenskar att skicka in sin förtidsröst med posten.
– Jag kommer absolut rösta i valet i år. Men jag ska inte ljuga och säga att det inte känns lite omständligt, faktiskt, att behöva köpa frikort och lista ut hur man skickar kuvertet till Sverige, säger 25-åriga Magdalena Taheri som bor i USA, till radion.
I vissa länder kan postgången vara väldigt dålig och avståndet till närmaste ambassad eller konsulat, dit man kan ta sig för att förtidsrösta, kan vara långt.
En annan anledning kan vara att de frågor som främst diskuteras och rapporteras inför valet inte är frågor som engagerar utlandssvenskarna.
Joel Helin, 25 år och bosatt i Danmark, påtalar just detta.
– Jag tror att det är en anledning till varför jag antingen inte har brytt mig eller försökt lära mig mer information om valet, just på grund av att det känns så avlägset och det känns också som att det inte kommer att påverka mig.
Förtidsröstningen för utlandssvenskar öppnade 28 juli.