Hanif Bali öppnar för att kandidera igen

Moderaternas Hanif Bali överväger att ställa upp för omval i riksdagsvalet nästa år – en tydlig vändning från hans budskap för en dryg vecka sedan, då han sade att hans vilja att kandidera till riksdagen igen var "obefintlig".

Hanif Bali, riksdagspolitiker (M). Arkivbild.

Hanif Bali, riksdagspolitiker (M). Arkivbild.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Politik2021-10-11 01:44

Balis ambivalens kring det kommande riksdagsvalet beror på den smutskastningskampanj som han anser att han har utsatts för.

Den moderaterna riksdagsledamoten skriver nu på sociala medier att han kommer att ställa upp i måndagens provval för Moderaterna i Stockholms län.

"I morgondagens provval står jag med som kandidat, men jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in", skriver Bali på Facebook.

Bali polisanmäldes i september, misstänkt för att ha försökt förmå en flicka att skicka nakenbilder på sig själv till honom. Efter ett par veckor valde dock åklagaren att lägga ner förundersökningen, efter att ha kommit fram till att det inte fanns någon grund för anklagelserna.

Bali har hela tiden nekat till anklagelserna och påstått att de har varit ett medel för att försöka få bort honom från politiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!