Hon anser att deklarationen är en anpassning till Nato utan kritiska ställningstaganden mot Turkiet.
– Det var väldigt olikt Sverige. Det kunde lika gärna ha varit en moderat utrikesminister som läste upp den, säger Kakabaveh.
Hon är särskilt kritisk till formuleringarna i utrikesdeklarationen om vapenexporten, att "Ett Natomedlemskap kan också förändra förutsättningarna för krigsmaterielexport".
Vapen mot kurder
– Det är oroväckande, eftersom vi vet att Turkiet använder vapnen mot kurderna. Det är för att bekämpa folk i Mellanöstern, minoriteter som vill ha sina mänskliga fri- och rättigheter tillgodosedda, säger hon.
Hon är också kritisk till formuleringarna om att Sverige ska stå starkt tillsammans med likasinnade i kampen mot terrorismen.
– Vi vet att vi har problem i Sverige med "Grå vargarna" som är turkiska fascister och islamiska fundamentalister som Erdogan stödjer, men man pratar inte om det. Då viker man sig för Erdogan och säger att man ska ta tag i terrorismen. Det är pinsamt för en svensk utrikesminister, säger Kakabaveh.
Inte lurad
Men Kakabaveh känner sig inte lurad av Socialdemokraterna kring den överenskommelse som hon slöt med partiet.
– De har inte vikt sig när det gäller stödet till Rojava, det har de inte sagt, säger hon.
Rojava är den autonoma regionen i norra och östra Syrien kontrollerad av kurderna.
Hon tror dock inte att den utrikespolitiska deklarationen kommer att påverka hur hon kommer att rösta om regeringens ändringsbudget i nästa vecka.
Utrikesminister Ann Linde (S) avvisar Kakabavehs påstående att regeringen vikit ned sig för Turkiet.
– Vi för samtal med Turkiet i en konstruktiv anda och vi vill ju komma framåt. Jag har inte sagt någonting om dessa samtal, så vida inte Amineh Kakabaveh är synsk så vet hon inte hur de samtalen går till, säger Linde till TT.