Karin Enström Moderaternas nya partisekreterare

Tidigare försvarsministern Karin Enström är Moderaternas nya partisekreterare. –Precis den kraft vi behöver, säger partiledaren Ulf Kristersson.

Karin Enström presenterades som Moderaternas nya partisekreterare under en pressträff på onsdagen. Partiledaren och statsministern Ulf Kristersson till höger.

Karin Enström presenterades som Moderaternas nya partisekreterare under en pressträff på onsdagen. Partiledaren och statsministern Ulf Kristersson till höger.

Foto: Jessica Gow/TT

Politik2022-10-19 16:02

Riksdagsledamoten Karin Enström presenterades på onsdagen som Moderaternas nya partisekreterare.

– Precis den kraft vi behöver när vi går in i en ny fas i vårt politiska arbete, säger partiledaren och statsministern Ulf Kristersson då han tillkännagav partisekreteraren under en presskonferens.

Enström själv är stolt och glad över utnämningen.

– Särskilt nu känns det viktigt att vårt parti kan fortsätta utvecklas så att vi kan vinna val igen, och igen, och igen.

Hon vill att Moderaterna ska vara ett parti där alla ska känna sig välkomna.

– Mitt fokus är kombinationen av organisationen och att vi ska göra Sverige bättre.

På en fråga om hur partiet framöver ser på samarbete med andra partier, specifikt Sverigedemokraterna, svarar statsministern:

– Den som inte kan samarbeta får ingenting gjort.

Karin Enström, 56 år, efterträder Gunnar Strömmer som i tisdags utnämndes till justitieminister i Kristerssons regering.

Enström blev för första gången invald i riksdagen 1998. Just nu är hon vice ordförande i konstitutionsutskottet. Åren 2012–2014 var hon försvarsminister i Fredrik Reinfeldts regering.

Hon har även varit ordförande för riksdagens utrikesutskott mellan 2010 och 2012 och ordförande i Försvarsberedningen 2008.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!