– Ingen vet hur många personer som befinner sig i Sverige olovligen. Det är personer som själva riskerar att bli utsatta för människohandel, vi vet att det är barn som hamnar i kläm. Men det är också personer som utnyttjar vår gästfrihet för att begå brott, säger Busch till tidningen.
Enligt KD:s förslag till "Reva 2.0" ska polisen vid en inre utlänningskontroll ta fingeravtryck, fotografera och dna-topsa personen som kontrolleras. Polisen ska också få möjlighet att omhänderta och tömma mobiltelefoner och datorer om personen vägrar samarbeta.
De skärpta utlänningskontrollerna kritiserades hårt när projektet bedrevs och polisen anklagades för rasprofilering. Busch anser att det fanns befogad kritik, även om en del var "uppiskad med politiska förtecken". Hon delar inte uppfattningen att polisen gjorde sitt urval baserat på utseende.
– Jag tänker att det är rimligt att vi litar på vår polis där och att de har dragit lärdom av den tidigare omgången av Reva och kan arbeta på ett bättre, mer rättssäkert och effektivt sätt, säger hon till DN.