Andersson presenterade en ommöblerad regering med 22 ministrar. Av dem är över en tredjedel helt nya.
Statsministern anser att hon nått en balans mellan nya namn och erfarenhet.
– Det här är en regering som kommer att få jobba. Så passa på att ta fina bilder nu, för så här pigga får ni inte se dem igen, sade Magdalena Andersson till fotograferna i riksdagen.
De nya ministrarna har bara tio månader fram till valet på sig att göra avtryck och göra sig kända hos väljarna. På frågan om det varit viktigt med en bra kommunikativ förmåga, svarar statsministern:
– Jag har valt ministrar som är redo att göra det som krävs och redo att göra jobbet. Det har varit viktigast för mig.
Mest väntade valet är att tidigare inrikesminister Mikael Damberg blir ny finansminister.
– Jag tar inte över några tomma lador, tvärtom, svensk ekonomi är stark, säger han.
Gör comeback
Dambergs jobb som inrikesminister tar justitieminister Morgan Johansson över. En annan ministerveteran, Anders Ygeman, lämnar jobbet som energiminister och blir istället migrations-, integrations- och idrottsminister.
– Jag ska vända på varje sten för att bryta segregationen och öka sammanhållningen i Sverige, säger Ygeman.
– Vi måste ställa tuffare krav, men också öppna fler dörrar för framgång.
Även högskoleministern Matilda Ernkrans får byta jobb och blir biståndsminister.
Annika Strandhäll gör comeback i regeringen och blir miljö- och klimatminister. Hon har tidigare varit socialminister och den senaste tiden ordförande för S-kvinnor.
Känd från TV
Av de åtta helt nya namnen har Andersson rekryterat två utanför politiken.
Det ena är den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter. Hon har fram till nu varit generalsekreterare för Sveriges Museer och har också varit vd för Tidningsutgivarna.
– Yttrandefriheten är allvarligt hotad i världen, i Europa och i Sverige. Vi ska värna public service. Det är allvar nu, säger hon.
Det andra är nya skol- och gymnasieministern Lina Axelsson Kihlblom, känd från tv-serien "Rektorerna" där hon vände dåliga skolresultat i Ronnaskolan i Södertälje.
Hon understryker att alla barn ska rustas med de kunskaper de behöver oavsett bakgrund.
– Om vi ska lyckas med detta, så måste samhället ta kontrollen över skolan. Då ska varje elevs rätt till kunskap vara i fokus. Inte börskurser eller religiös påverkan, säger Axelsson Kihlblom.
Anna Ekström är fortsatt utbildningsminister, men har bytt portfölj och har nu hand om högskolor, universitet, forskning och annan vuxenutbildning.
"Häftiga samtal"
De andra sex nya namnen har alla erfarenhet från politiken. Mest känd är förre LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson som blir näringsminister.
Han uppger att han som LO-bas har haft många häftiga samtal med Magdalena Andersson under åren, vilket gör att han känner sig extra hedrad över att ha fått det nya jobbet.
– Just nu har vi den största innovationskraften någonsin i Sverige. Aldrig har fler idéer kommit fram, men man ropar efter mer politik, säger Thorwaldsson.
Två av de nya namnen är hämtade från riksdagen. Ida Karkiainen, blir civilminister och regeringens yngsta statsråd med sina 33 år. Anna-Caren Sätherberg blir ny landsbygdsminister. Hon är från Åre och har haft titeln bartender på valsedeln.
Från EU-parlamentet har Magdalena Andersson hämtat Johan Danielsson som ny bostadsminister. Han har även en facklig bakgrund.
Kommunalrådet Khashayar Farmanbar blir ny energi- och digitaliseringsminister. Det är, enligt honom själv, hans hjärtefrågor. Farmanbar uppger bland annat att han har en examen i avancerat "datanörderi".