Sedan 2014 har Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) fått statsbidrag för att informera lärare och högstadieelever om Förintelsen, antisemitism och rasism. Nu väljer regeringen att inte förlänga bidragen, skriver Dagens ETC.
Beslutet möter kritik från flera håll och Willy Silberstein, ordförande i SKMA, säger att det är ytterst allvarligt.
– Antisemitismen ökar på flera håll i landet och då är det oerhört märkligt att regeringen gör så här, stoppar en verksamhet som fått så stor positiv respons, säger han till tidningen.
"Prioriterad fråga"
I ett inlägg på Instagram skriver kulturminister Parisa Liljestrand att arbetet med att motverka antisemitism är en prioriterad fråga för regeringen och att man "arbetar intensivt med ett större paket i arbetet mot antisemitism".
"Vi vill höja ambitionerna och jag kommer att återkomma i nästa vecka om detta, men jag kan redan nu säga att det kommer ingå en ny satsning på hågkomstresor", skriver hon.
Så kallade hågkomstresor går till Förintelsens minnesplatser, traditionellt till Polen och Auschwitz.
"Massa frågor kvar"
Parisa Liljestrand uppger också att hon varit i kontakt med Willy Silberstein och förtydligat att arbetet mot antisemitism är "en mycket prioriterad fråga för regeringen".
Silberstein säger till Expressen att han är försiktigt positiv till beskedet, men att det är en hel del frågetecken som nu måste rätas ut.
– Jättebra att regeringen kommer med ett paket med ett antal åtgärder. Jättebra att SKMA kommer att få förtroendet att fortsätta med hågkomstprojektet. Men det finns massa frågor kvar innan jag är nöjd, inte minst hur omfattande hågkomstprojektet blir, säger han.