M vill ha idrottslyft i utsatta områden

Förutom skärpta straff vill Moderaterna satsa 250 miljoner kronor på särskilda idrottsprojekt i utsatta områden, om oppositionen vinner valet.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlemyr vill förebygga brott med en satsning på idrott.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlemyr vill förebygga brott med en satsning på idrott.

Foto: Christine Olsson/TT

Politik2022-08-27 11:35

Idrottsföreningar kan enligt partiet fungera som ett brottsförebyggande skyddsnät för barn och unga som har halkat snett. Enligt förslaget, som presenterades av Ulf Kristersson i samband med en fotbollsmatch på Knutby IP i Rinkeby på lördagen, ska 250 miljoner kronor öronmärkas varje år för särskilda långsiktiga idrottslyft i utsatta områden.

– Projektsjukan är en katastrof, man kan inte bygga långsiktiga satsningar ett år i taget, säger Moderatledaren Ulf Kristersson under ett besök i Rinkeby.

Satsningen ska gå till meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar i landets 61 utsatta områden samt till satsningar på ledarskapsutveckling och mer föräldraengagemang i idrottsklubbarna.

– När Sverige byggde ut hela Idrottssverige på 30-, 40-, 50- och 60-talen fungerade det helt uppenbart. Nu har vi väldigt många som har kommit till Sverige som inte har den här folkrörelsebakgrunden.

Stödet ska förmedlas till relevanta projekt i samråd med berörda kommuner och idrottsrörelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!