Efter en lång och livlig debatt begärde två ledamöter från regeringspartierna att beslutet skulle skjutas upp till ett senare tillfälle. Ärendet var "inte moget" för beslut, ansåg de.
Den ursprungliga planen var att utskottet efter debatten skulle ha sagt ja eller nej till ett svenskt medlemskap, men nu meddelade i stället utskottets ordförande att beslutet skjuts upp.
Försvarsaffär med USA
Enligt uppgift till TT beror det uppskjutna beslutet på Turkiets önskemål om att få köpa F-16-plan av USA. Frågan om försäljningen har ännu inte kommit upp på agendan i den amerikanska senaten, vilket Turkiet hade väntat sig skulle ske om man ratificerar den svenska ansökan.
Genom att skjuta upp beslutet hoppas man sätta ytterligare press på USA.
En annan orsak uppges vara att Ungern får mer tid på sig för att ratificera den svenska Nato-ansökan. Turkiet och Ungern är de länder som ännu inte ratificerat Sveriges medlemskapsansökan till försvarsalliansen. Tidigare har Ungern sagt att man inte kommer att vara sist med att godkänna Sverige.
Omröstningen i utrikesutskottet är ett viktigt steg på vägen mot fullt medlemskap i Nato för Sverige.
Viktigt steg
Om det blir ett ja i utskottet går frågan vidare till den stora kammaren i parlamentet och därefter ska protokollet skrivas under av president Recep Tayyip Erdogan.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har pekat ut mötet med Natos utrikesministrar i Bryssel den 28-29 november som ett troligt datum för när Sverige kan vara fullvärdig medlem i Nato.
På en pressträff på torsdagen – före beslutet att skjuta upp omröstningen – var han förhoppningsfull om ett snabbt beslut.
– Jag välkomnar att utrikesutskottet i Turkiets parlament tar upp Sveriges medlemskap i dag. Jag ser fram emot att välkomna Sverige som en fullvärdig medlem väldigt snart, sade Stoltenberg.
Det är nu ett och ett halvt år sedan Sverige beslutade att söka medlemskap i Nato.