De båda parterna ingick en förlikning i oktober, vilket såg ut att vara slutet på den infekterade hustvisten som pågått sedan i augusti förra året. Den planerade rättegången ställdes in. Sjötomten utanför Uppsala såg att kunna överlåtas till Busch.
Nu ser allt ut att ta en ny vändning när den äldre mannen överklagar förlikningen till Svea hovrätt genom ett nytt juridiskt ombud, vilket Altinget var först med att rapportera. Mannen anser att han tvingats skriva på avtalet i oktober och är kritisk till sin tidigare advokat.
"Enda utvägen"
Den 82-årige hussäljaren hävdar att han varken fått se en kopia eller ett original av det sekretessavtal som upprättades vid sidan om förlikningsavtalet.
I sekretessavtalet gavs mannen en tidsbegränsad dispositionsrätt till fastigheten, en viss rätt att nyttja den. Det sågs som en kompromiss som skulle kunna få ett slut på fastighetsaffären.
"Jag fick enbart avtalet med Ebba uppläst för mig och både advokaten och en till sa att jag var tvungen att skriva på och godkänna. Detta eftersom de ansåg att det var den enda utvägen", skriver han i överklagan som TT tagit del av.
Detta är "anmärkningsvärt" då en advokat ska verka för sin klients bästa, skriver advokat Sture Tersaeus som nu tagit över målet.
Ebba Busch säger till Aftonbladet att hon varit "extremt noggrann" kring förlikningen.
– Att detta ska vara en långsam process och att vi ska vara överens på ett sätt som både jag och NN (mannens namn) är nöjda med.
Hon konstaterar att mannen har skrivit på avtalet, och säger att hon uppfattat att de båda har varit överens om att det ska kännas bra.
"Bindande avtal"
Buschs advokat anser att det helt saknas grund för att överklaga.
– Formellt så kan man överklaga även en stadfäst förlikning, men utgångspunkten är att det är ett bindande avtal som träffats mellan parterna, säger Katrin Björklund.
– Så inställningen från min klient är att det finns ett bindande avtal mellan parterna alldeles oavsett stadfästelsefrågan.
Det krävs prövningstillstånd från Svea hovrätt för att målet ska tas upp. Under tisdagseftermiddagen hade målet ännu inte inkommit till hovrätten.
Mannen framhåller att överklagan i grunden också handlar om att han från början upplevde sig pressad att skriva under försäljningsavtalet mot sin vilja. Ebba Busch har hela tiden nekat till detta och hävdat att allt gått riktigt till.
"Jag är ledsen och ångrar att jag inte orkade stå upp för mig själv. Jag är också ledsen över att jag inte fick den hjälp jag borde ha fått och önskade från advokaterna som jag betalar för", skriver hussäljaren i överklagan.
Advokaten: Priset för lågt
Sture Tersaeus skriver i handlingarna till Uppsala tingsrätt att han behöver till i slutet på november för att utreda omständigheterna i målet och träffa sin klient "för att vidare kunna föra hans talan".
Tersaeus säger till Aftonbladet att han nu ska undersöka att mannen har förstått avtalet och om det undertecknats under press. Advokaten tycker också att det överenskomna priset på fastigheten är för lågt.
– Jag tycker att det kan ifrågasättas. Man vill i vart fall rätta till så att det blir ett skäligt pris, säger han till tidningen.
Med ett skäligare pris kan han kanske få mannen "att acceptera priset, och därmed acceptera att fastigheten är såld".
Enligt avtalet såldes huset för 3,9 miljoner kronor.
Dömts för förtal
TT söker hussäljarens tidigare ombud, som han är kritisk mot.
För Busch har hustvisten bland annat inneburit att hon dömts för förtal av ett annat av mannens tidigare ombud. Hon skrev i somras på ett strafföreläggande om grovt förtal och fick också betala skadestånd.