Debatten inleddes med den hotande lågkonjunkturen, höga el- och matpriser och en stigande inflation. Löftena om fortsatt ekonomiskt stöd till hushållen framöver blev många.
– Vi har ägnat den här mandatperioden åt att fylla människors plånböcker, sade V-ledaren Nooshi Dadgostar.
Hon syftade bland annat på höjningen av garantipensionerna.
– Jag lovar er att vi kommer att fortsätta med detta.
Begärde mandat
S-ledaren, statsminister Magdalena Andersson, begärde väljarnas mandat för att leda Sverige genom "krigsvintern".
– Jag kommer inte att lämna hushållen i sticket, försäkrade hon.
Andersson sade sig vara väldigt bekymrad över vad som kommer att hända om M-ledaren Ulf Kristersson blir statsminister. Hon varnade för att Moderaterna vill sänka a-kassan, trots att landet är på väg in i en lågkonjunktur.
SD-ledaren Jimme Åkesson höll med om att det är dåligt att sänka a-kassan, trots att han vill regera tillsammans med Kristersson.
"Slängs till vargar"
MP:s språkrör Märta Stenevi anklagade högerpartierna för att offra barnen genom att öka barnfattigdomen med sin ekonomiska politik. Hon pekade på att de vill införa ett bidragstak.
– Ni slänger barnen bokstavligen till vargarna, sade Stenevi.
Hon passade på att häckla KD-ledaren Ebba Busch för att hon åkt runt med en falukorv för att exemplifiera hur dyr maten har blivit.
– Man kan bara häckla den där falukorven om man inte vet vad det innebär att behöva vända på varenda hundralapp, sade Busch.
Rödgrönt altare
Hon anklagade de rödgröna för att med en dålig energipolitik orsakat de höga elpriser som nu drabbar många hushåll.
– Det här är inte Putinpriser, det är Magdapriser. Vi kommer inte offra svenska folket på de rödgrönas altare, sade Busch och lovade att stötta hushållen.
Liberalernas Johan Pehrson slöt upp vid Busch sida och angrep de rödgröna.
– De utanförskap ni administrerat i åtta år måste mötas med en arbetslinje. Föräldrar som jobbar är bästa sättet att minska barnfattigdomen, sade han.
Pehrson lovade att högerpartierna tillsammans kommer att se till att hålla svensk ekonomi under armarna.
Trött på tjafset
Alla partier har lovat hushållen någon typ av högkostnadsskydd mot höga elräkningar.
– Skillnaden är att vi på den här sidan har konkreta förslag och konkreta datum, sade M-ledaren Ulf Kristersson.
S-regeringen vill att 90 miljarder kronor hos Svenska kraftnät ska återföras i någon form till hushåll och företag. Det finns dock ännu inget konkret förslag hur det ska gå till, även om Magdalena Andersson tidigare lovat att pengarna kommer i vinter.
Högerpartierna har lovat ett högkostnadsskydd från den 1 november, men har ännu inte enats om hur. M har föreslagit ett högkostnadsskydd av norsk modell.
– Vi kommer att stötta dem som drabbas hårdast, sade S-ledaren Magdalena Andersson.
C-ledaren Annie Lööf blev trött på allt prat om vem som har skulden för de höga elpriserna och om att bygga ny kärnkraft
– Inget av det här tjafset kommer att förstärka ekonomi för de sämst ställda, sade hon.
Centern vill att hushållen ska garanteras ett högkostnadsskydd retroaktivt från den 1 september.
Hårda anklagelser
Debatten gick upp ytterligare ett tonläge när partiledarna kom in på kriminaliteten. Partiledarna på högersidan gick hårt åt Magdalena Andersson och gjorde henne ansvarig för att gängvåldet inte minskat under de åtta år S haft regeringsmakten.
– Vad är det som krävs för att ni ska säga ja till det som krävs för att skydda svenska folket, sade KD-ledaren Ebba Busch.
M-ledaren Kristersson varnade publiken för att det bokstavligt talat har blodig betydelse vem man röstar på.
– Jag samarbetar gärna med de som vill åstadkomma förändring, men aldrig med en regering vars enda idé är att sitta kvar vid makten, sade han.
C-ledaren Annie Lööf var upprörd över förslag från högersidan om att adhd-testa femåringar i utsatta områden, språktesta tvååringar och införa "förnedringsstraff" för unga.
– Jag vill inte ha ett sådant samhälle. Jag kommer att bekämpa de här rättsosäkra förslagen varje gång, sade hon.
MP:s Märta Stenevi hävdade att förslagen var rasistiska.
Magdalena Andersson pekade på att hon bara varit statsminister i nio månader och ändå hunnit leda Sverige genom en säkerhetspolitisk kris och lagt över hundra propositioner i riksdagen.
– Nu begär jag svenska folkets mandat för att visa vad jag kan göra på fyra år, sade hon.