Paula Bieler avslöjar mer om avhoppet

Förvåningen var stor när Paula Bieler, länge en av Sverigedemokraternas mest framträdande profiler, valde att hoppa av partiet. Nu avslöjar hon att SD:s vilja att ingå i ett konservativt block var en av anledningarna som fick henne att lämna partiet.

Paula Bieler, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, berättar nu mer om anledningarna till avhoppet i SVT:s program Politikerbyrån. Arkivbild.

Paula Bieler, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, berättar nu mer om anledningarna till avhoppet i SVT:s program Politikerbyrån. Arkivbild.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Politik2021-05-13 12:48

När Paula Bieler lämnade riksdagen och alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan var förklaringen att hon ”gått i otakt med partiet”. Nu, ett drygt år senare, berättar hon för SVT:s program "Politikbyrån" att hon motsatte sig ett konservativt block och att hon var en av kritikerna inom partiet på högerkanten.

– Jag var inte bekväm med att det så tydligt blev ett M-KD-SD-block, eventuellt då med Liberalerna. Jag har inget emot att samarbeta med dem men att sudda ut skillnaderna mellan partier..., säger hon till SVT och fortsätter:

– Och att då ännu mer ha “sida ett eller sida två” det har jag aldrig varit bekväm med i svensk politik överhuvudtaget.

Hon anser att SD nu målat in sig i ett borgerligt hörn, att partiet blivit för anti Socialdemokraterna som SD samtidigt säger sig vara arvtagare till.

Paula Bieler tror även att det finns risk att SD:s väljare känner sig obekväma med att partiet har allierat sig med högerpartierna.

– I norra Sverige är det väldigt tydligt att man inte är lika nöjda med att SD så tydligt har hamnat tillsammans i samma block som Moderaterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!