Det blev en i delar röjig debatt, med inslag av utbrott, personliga attacker och giftiga repliker i syfte att få en motståndare att framstå i dålig dager.
Liberalernas ledare Johan Pehrson undrade om V-ledaren Nooshi Dadgostar verkligen var klok. Moderatledaren Ulf Kristersson talade om pratkvarnande från Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi, som beskrev SD-ledaren Jimmie Åkesson som brun och kallade honom för någonting som hon dock strax tog tillbaka.
S-ledaren Magdalena Andersson tyckte att hon hörde många bra förslag om åtgärder mot brottslighet och för bättre integration.
– Det bådar gott för en nationell samling. Detta är för stort för att sitta här och tjafsa, sade hon.
Moderatledaren Ulf Kristersson tyckte att det var anmärkningsvärt av Andersson att påstå att det finns en bred samsyn.
– Vi är inte alls överens.
"Tar aldrig ansvar"
Kristersson pekade på att S sagt nej till en lång rad förslag från M, som anonyma vittnen och dubbla straff för gängkriminella..
– Efter åtta år med S-regering går det inte att känna igen Sverige längre, sade han.
Enligt Andersson är det bara SD som skiljer ut sig och hävdade att partiets grundidé är att skapa splittring i Sverige.
SD-ledaren Jimmie Åkesson gick till motattack och anklagade S för att skapa splittring med bland annat en ansvarslös migrationspolitik.
– Det är anmärkningsvärt att höra detta från en statsminister som aldrig tar ansvar för någonting, sade Åkesson.
"Prata, prata"
MP:s språkrör Märta Stenevi sade att hårda straff aldrig kan vara det enda svaret mot brottsligheten. Hon anklagade högerpartierna för att med sin ekonomiska politik "driva ned" barn i fattigdom och peka ut unga som gängkriminella. Det gynnar bara gängen, tillade hon.
– Jag är så trött på det här. Det är bara prata, prata, sade Kristersson.
Stenevi kom också ihop sig med L-ledaren Johan Pehrson när hon talade om lyckade förebyggande satsningar i Malmö.
Pehrson hävdade att de är överens om att man måste jobba förebyggande.
– Men det måste bli en åtgärd om unga begår brott, då kan vi inte stå och titta på, sade Pehrson.
De fyra partierna i det som Moderatledarna kallar sin sida i politiken (hans eget parti, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna) gjorde flera gånger en poäng av att de har en gemensam syn i flera frågor, att de kan komma överens om energi och ekonomi. Ebba Busch lyfte fram att de fyra är överens om att ett högkostnadsskydd för hushåll och företag ska vara på plats den 1 november. Regeringen har också föreslagit det men inte sagt något särskilt datum.
Högkostnadsskydd
Att det blir någon form av högkostnadsskydd verkar partierna vara eniga om, oavsett om det blir regeringsskifte. Men vad elprislösningen är på lång sikt är partierna delade om.
– Vi kommer att behöva kontantstöd i oktober, men om det ska vara svaret långsiktigt år efter år i väntan på att snuttefilten kärnkraft är på plats, då då slänger vi bara pengar ned i fickorna på elproducenterna, framhöll Märta Stenevi.
Hon drog en lans för kraftiga satsningar på energieffektivsering.
Magdalena Andersson gled undan en fråga från Ebba Busch om S nu är för att bygga ny kärnkraft. I SVT:s valkompass ändrade Socialdemokraterna häromdagen sitt svar om att bygga ny kärnkraft från "ganska dåligt" till "ganska bra".