Slut på SD:s minoritetsstyre i Bromölla

Sverigedemokraterna i Bromölla vill inte längre leda ett minoritetsstyre. Det klargör Johan Wifralius, ordförande för SD i Skåne, i intervjuer med P4 Kristianstad och Kristianstadsbladet efter flera uppmärksammade SD-avhopp i Bromölla.

Sverigedemokraterna vill inte längre styra i Bromölla i minoritet. Arkivbild.

Sverigedemokraterna vill inte längre styra i Bromölla i minoritet. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Politik2020-08-27 11:30

I mitten av augusti lämnade SD-kommunalrådet Eric Berntsson sin post med hänvisning till personliga skäl. Strax därefter hoppade ytterligare kommunala SD-politiker av i Bromölla.

– SD i Bromölla är nu tydliga med att de inte kommer att fortsätta styra i minoritet, säger Johan Wifralius till radion.

– Det beror dels på den ekonomiska situationen, men även att SD i Bromölla har förlorat cirka hälften av omröstningarna och då anser de att får de inte igenom sin politik så går de hellre i opposition, säger Johan Wifralius.

I Bromölla har SD styrt i minoritet med stöd av M och KD. En gemensam lista på saker att genomföra har saknats. I stället har trion haft en gemensam "budgetvision".

Johan Wifralius säger att SD vill driva fram ett samstyre.

Tillfälligt har kommunstyrelsens vice ordförande Jenny Önnevik (S) tagit över rodret i kommunen, tills det har klarnat hur kommunen ska styras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!