Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson är nu åter vald till Sveriges 34:e statsminister. På tisdagen ska hon och hennes nya regering tillträda vid en skifteskonselj hos kungen.
Denna gång blir det en regering med bara socialdemokratiska ministrar.
Anderssons regeringspusslande har pågått ett tag, men de allra sista pusselbitarna brukar inte falla på plats förrän i sista stund.
Den nya statsministern har många parametrar att ta hänsyn till. Det får inte vara för många ministrar från Stockholm och andra storstäder. Det ska vara en hyfsad könsfördelning. Regeringen ska framstå som ny och fräsch och inge framtidstro, men får samtidigt inte verka oerfaren.
Rätta virket
Med bara tio månader kvar till valet behöver Andersson hitta ministrar av det rätta virket som kan gör avtryck snabbt. De kan hon söka i riksdagen, men även på annat håll, som till exempel i den akademiska världen, näringslivet eller fackföreningsrörelsen.
Framför allt behövs en ny finansminister efter att Andersson lämnat den posten för att bli statsminister. Att vara finansminister är ett av regeringens viktigaste uppdrag.
Dessutom brukar finansministerns tillsammans med partiledaren vara socialdemokraternas vallokomotiv i valrörelsen. Det talar för att Andersson utser ett beprövat och känt namn.
Det har framför allt spekulerats i om inrikesminister Mikael Damberg ska få det jobbet. Han har lång ministererfarenhet, bland annat som näringsminister. Han sitter också i partiets verkställande utskott.
Men Damberg är i dag som inrikesminister regeringens frontman i kampen mot gängkriminaliteten. Även den posten blir viktig i valrörelsen.
Är doldis
Andersson har lovat att "vända på alla stenar" för att bekämpa brottsligheten. Om hon flyttar Damberg till finansdepartementet kan det bli svårt att hitta en lämplig ersättare.
I spekulationerna har Emma Lennartsson nämnts som möjlig ny finansminister, men hon är inte särskilt känd för svenska folket. Lennartsson är i dag statssekreterare på finansdepartementet.
Kampen om väljarna utanför storstäderna har blivit allt intensivare. Därför kan en person som gör bra i från sig i media behövas som landsbygdsminister. Den posten har stått tom sedan i somras.
En ny näringsminister kommer behövs efter att Ibrahim Baylan valt att sluta. Ett möjligt namn som näringsminister skulle Fredrik Olovsson kunna vara. Olovsson är i dag statssekreterare på finansdepartementet och har varit finansutskottets ordförande i riksdagen.
Även civilminister Lena Micko (S) uppger att hon lämnar regeringen.
"Jag har meddelat statsminister Magdalena Andersson att jag inte står till förfogande i en ny regeringsbildning", säger hon enligt ett uttalande.
Fem tomma stolar
Miljöpartiets avhopp från den gamla rödgröna koalitionsregeringen innebär att ytterligare upp till fem ministerposter kan behöva tillsättas. Viktigast är jobbet som miljöminister. Även om MP lämnat regeringen så förblir den gröna omställningen den viktigaste frågan även för den nya S-regeringen.
I spekulationerna har EU-parlamentarikern Jytte Guteland nämnts. Hon har suttit i EU-parlamentet sedan 2014 och har på senare år fokuserat på klimatfrågor.
MP:s avhopp har även lämnat kulturministerns, biståndsministerns och jämställdhetsministerns stolar tomma. Ett möjligt namn för jämställdhetsfrågor är tidigare socialministern Annika Strandhäll som i dag är ordförande för S-kvinnor.
Kulturen viktigare
Posten som kulturminister har vanligtvis inte räknats till de tyngre ministerposterna, även om intresset oftast är stort för vem det blir. Kulturpolitiken har dock blivit allt hetare, inte minst på grund av Sverigedemokraternas och andras kritik mot public service radio och TV. I riksdagen finns Lawen Redar, Socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson, som tänkbart namn.
Alla nu tomma ministerstolar kanske inte kommer att besättas. Någon kan tas bort, till exempel den för finansmarknadsministern. Andra kan tillkomma. Regeringen har i dag till exempel ingen integrationsminister.