Den iranska nyhetsbyrån Isna rapporterade tidigare i maj att Djalali skulle avrättas senast den 21 maj. Forskaren dömdes till döden 2017, anklagad för spioneri för Israels räkning.
– De (Djalalis försvarare) har bett om att avrättningen ska genomföras vid en annan tidpunkt, säger talespersonen Saeed Khatibzadeh på en pressträff.
– Det är under övervägande. Domstolsväsendet kommer givetvis att titta närmare på saken.
Greps 2016
49-årige Ahmadreza Djalali, som disputerade i katastrofmedicin vid Karolinska institutet 2012, greps av Irans underrättelsetjänst i april 2016, då han var i landet på inbjudan av ett iranskt universitet.
Hans fall har väckt stort engagemang hos människorättsorganisationer och läkarsammanslutningar. Djalalis hälsotillstånd har beskrivits som allvarligt, med medicinska problem och kraftig viktnedgång.
Har skjutits upp
Verkställandet av hans straff har också skjutits upp flera gånger tidigare. Senast var hans avrättning beslutad till slutet av 2020, men strax efteråt kom besked att den skjutits upp.
Uppgifterna om att Djalali skulle avrättas före den 21 maj kom samtidigt som rättegången mot Hamid Noury avslutades i Stockholms tingsrätt. Noury misstänks för grovt brott mot folkrätten och flera mord i samband med massavrättningar i Iran 1988.
Beskedet var sannolikt en reaktion på krigsbrottsrättegången och ett sätt att i Irans ögon sätta press på väst, enligt Irankännaren Rouzbeh Parsi.
Den iranskfödde Djalali har bott i Sverige sedan 2009 och har svenskt medborgarskap. I Sverige finns hans fru och två barn.