Sverige redo för evakuering från Sudan

Regeringen står redo att arrangera en evakuering av svenskar från Sudan, så snart det är möjligt, meddelade statsminister Ulf Kristersson på fredagenSituationen är, enkelt uttryckt, helt fruktansvärd, sade han vid en pressträff där inga frågor fick ställas.

Sverige står redo att evakuera ambassadpersonal från Sudan, så snart det är möjligt, säger statsminister Ulf Kristersson. Arkivbild.

Sverige står redo att evakuera ambassadpersonal från Sudan, så snart det är möjligt, säger statsminister Ulf Kristersson. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Politik2023-04-21 15:48

Regeringen står redo att arrangera en evakuering av svenskar från Sudan, så snart det är möjligt, meddelade statsminister Ulf Kristersson på fredagen

– Situationen är, enkelt uttryckt, helt fruktansvärd, sade han vid en pressträff där inga frågor fick ställas.

En maktkamp inom det militära styret i Sudan urartade i stora våldsamheter i lördags och har pågått sedan dess. På plats i landet finns svensk ambassadpersonal med familjer och andra svenskar.

Sverige samordnar insatser med andra länder, men det är enligt Kristersson inte möjligt att nu genomföra en evakuering från Sudan.

– Vi hoppas att det ändras väldigt snart. Svenskar på plats uppmanas att fortsätta söka skydd så länge striderna pågår, sade statsministern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!