Advokat med gängtröja petas från brottmål

En advokat hade på sig en tröja med Hells Angels-relaterade tryck när han besökte en klient på häktet. Nu beslutar Södertörns tingsrätt att han inte längre får företräda den brottsmisstänkte.

Personalen på häktet reagerade när advokaten hade en tröja med mc-klubbsrelaterat tryck när han skulle besöka sin klient. Arkivbild.

Personalen på häktet reagerade när advokaten hade en tröja med mc-klubbsrelaterat tryck när han skulle besöka sin klient. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Rättsligt2022-02-11 12:39

”Hells Angels är en mc-klubb som många förknippar med allvarlig brottslighet, bland annat indrivning av pengar med våldsamma metoder. Enligt tingsrätten är det inte förenligt med uppdraget som offentlig försvarare att besöka en klient som sitter häktad för allvarlig brottslighet iförd kläder med uppenbart Hells Angels-relaterade tryck", säger rådmannen Anders Larsson i ett pressmeddelande från tingsrätten.

Det var tidningen Expressen som först rapporterade om att advokaten i slutet av januari i år besökt häktet iklädd en tröja med tryck som kan kopplas till mc-gänget, vilket ledde till att häktet skrev en incidentrapport.

Enligt rapporten hävdar advokaten att han inte hade en aning om vad allt på tröjan betydde. Händelsen anmäldes till tingsrätten av åklagaren i det aktuella målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!