Stämning inlämnad i striden om guldtackorna

Guld för omkring 11 miljoner kronor hittades på vinden i det nyligen sålda huset – och flera parter anser sig ha rätt till dem. Nu har en stämningsansökan lämnats in i tvisten, rapporterar Göteborgs-Posten.

Humortrion JLC består av Lucas Simonsson, Carl Déman och Jonas Fagerström (som inte är med i fastighetsbolaget). Arkivbild.

Humortrion JLC består av Lucas Simonsson, Carl Déman och Jonas Fagerström (som inte är med i fastighetsbolaget). Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Rättsligt2024-02-21 11:35

När huset i Mölndal, nyligen köpt av Youtubestjärnorna Carl Déman och Lucas Simonsson, skulle renoveras hittade hantverkarna kilovis med guld och platina.

Frågan är bara vem guldet egentligen tillhör. Även hantverkarna som gjorde fyndet, säljaren av huset samt dödsboet efter hussäljarens mamma – där både säljaren och hans två syskon ingår – anser sig ha rätt till det.

Nu har dödsboet lämnat in en stämningsansökan mot samtliga andra parter. Som bevis för att guldet tillhör dem framförs bland annat bilder på guldtackor som syskonen tidigare har fått av sin far, samt vittnesmål om att fadern berättat att han förvärvat och gömt guld.

Dödsboet yrkar också om att guldet inte ska lämnas ut innan den civilrättsliga processen är avgjord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!