40 personer matförgiftade efter restaurangbesök

Totalt 40 personer har blivit sjuka efter att ha ätit på en hamburgerrestaurang i centrala Skövde, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

40 personer har blivit matförgiftade efter att ha ätit på samma restaurang i Skövde. Arkivbild.

40 personer har blivit matförgiftade efter att ha ätit på samma restaurang i Skövde. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Samhälle2022-03-11 14:28

Totalt 40 personer har blivit sjuka efter att ha ätit på en hamburgerrestaurang i centrala Skövde, rapporterar Skaraborgs Allehanda. De har drabbats av magont, kräkningar, diarréer samt i vissa fall huvudvärk och feber.

Miljösamverkan östra Skaraborg, Mös, har genomfört en inspektion av restaurangen och inlett en utredning.

De drabbade personerna besökte alla restaurangen under torsdagen och fredagen förra veckan. Under utredningen framkom det att en i restaurangpersonalen under torsdagen gick hem på grund av magont – och misstanken är att det är därifrån smittan kom.

– Vi har dragit slutsatsen att personerna sannolikt har blivit sjuka via maten på restaurangen. Det gör vi eftersom så många uppger att de blivit sjuka efter att ha ätit där. Vi misstänker att man via personal fått in smitta i maten, säger Jenny Möller, avdelningschef vid Mös till SLA.

Mös kräver nu att restaurangen säkerställer att det finns ordentliga rutiner för personlig hygien samt att personalen har tillräckliga kunskaper kring detta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!