Sedan kriget mellan Hamas och Israel startade den 7 oktober har Granskningsnämnden för radio och tv tagit emot ovanligt många anmälningar, hittills 415 stycken som rör brist på opartiskhet eller saklighet.
– Det förekommer att det är samma inslag som kritiseras från båda sidorna, säger Johannes Wik, handläggare på Myndigheten för press, radio och tv.
Fenomenet är inte okänt. Forskning visar att personer som är engagerade i en fråga ofta uppfattar innehåll i en artikel eller ett inslag som fientligt mot den egna sidan.
Det kan handla om att man anser att fakta saknas, eller att saker inte kallas för dess rätta namn, uppger Kristina Riegert, professor i journalistik på Södertörns högskola, som studerat just detta.
Den som inte har tagit ställning uppfattar å andra sidan enligt forskningen inslaget som neutralt.
Kristina Riegert har aldrig tidigare varit med om att debatten varit så polariserad som nu. Orsaken tror hon är att människor numera har möjlighet att titta på "sina egna kanaler" och då se saker som inte tagits upp av egna medier.
– Länders bevakning av krig följer ett nationellt perspektiv och det landets inrikespolitiska tradition. Det är skillnader mellan hur man bevakar krig i olika länder, säger Kristina Riegert.