Malmöskola stänger helt efter smittspridning

Alla omkring 800 elever på en låg- och mellanstadieskola i Malmö tvingas stanna hemma på grund av spridningen av coronaviruset, rapporterar lokala medier.

En stor låg- och mellanstadieskola i Malmö stänger på grund av omfattande spridning av coronaviruset. Bilden är tagen på en annan skola. Arkivbild.

En stor låg- och mellanstadieskola i Malmö stänger på grund av omfattande spridning av coronaviruset. Bilden är tagen på en annan skola. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Skola och utbildning2021-02-04 03:29

Ungefär en tredjedel av personalen är frånvarande och i de värst drabbade klasserna saknas en tredjedel eller uppemot hälften av eleverna, enligt Sydsvenskan.

Beslutet att stänga skolan helt fram till och med måndag har fattats av kommunen tillsammans med regionens smittskydd.

– Vi har en större smittspridning bland de yngre barnen, vilket vi inte har sett tidigare. När vi då har pratat med Smittskydd har de rekommenderat oss att gå över till nätbaserad undervisning för hela skolan, säger Linda Deltinger, utbildningschef vid Malmö stad, till tidningen.

Eleverna på den drabbade skolan, Sundsbroskolan i Bunkeflostrand i södra Malmö, går i förskoleklass och upp till årskurs sex. Alla frånvarande barn har inte konstaterats med covid-19, utan det kan även var sådana som är hemma för att någon annan i familjen är sjuk, eller för att de uppvisar symtom, enligt Sydsvenskan.

På måndag kommer ett nytt beslut att tas om huruvida skolan ska fortsätta att vara stängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!