Räd mot gym – tre gripna för dopningsbrott

Polisen har slagit till mot ett antal gym i centrala Stockholm. Tusentals dopningsklassade piller beslagtogs och tre personer greps misstänkta för dopningsbrott.

Polisen har slagit till mot gym i Stockholm och beslagtagit dopningspreparat. Bilden är tagen vid ett annat tillslag. Arkivbild.

Polisen har slagit till mot gym i Stockholm och beslagtagit dopningspreparat. Bilden är tagen vid ett annat tillslag. Arkivbild.

Foto: Polisen/TT

Sport2021-02-19 15:23

I onsdags och torsdags gjorde polisen en insats på ett tiotal gym.

– Det var en blandning av de större kedjorna och mindre gym, säger Ted Eriksson, en av polisens insatsledare.

Under tillslagen togs det prover på ett antal personer varav flera testades positivt för dopning. Enligt polisen är några av dem förebilder inom gymvärlden.

Tre gymägare greps misstänkta för bland annat innehav av dopningspreparat. De släpptes efter förhör, men är fortfarande misstänkta.

Vid ett antal husrannsakningar beslagtogs bland annat 6 000 dopningsklassade piller, 1 000 narkotikaklassade tabletter och 100 000 kronor i kontanter. Pengarna misstänks komma från försäljning av dopningspreparat.

Polisen beslagtog även tre gevär och en pistol.

Det var det andra tillslaget mot gym i centra Stockholm på ett par månader. I oktober gjordes ett tillslag. Då testades också flera personer positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!