Explosion utanför flerfamiljshus i Malmö

En explosion skedde i morse utanför en port till ett flerfamiljshus i Malmö. Polisen undersöker om det finns kopplingar till tidigare bombdåd.

Polis på plats vid flerfamiljshuset i Malmö på onsdagsmorgonen där en detonation ägt rum.

Polis på plats vid flerfamiljshuset i Malmö på onsdagsmorgonen där en detonation ägt rum.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sprängning2022-02-23 07:23

Flera personer kontaktade strax före klockan sex på onsdagsmorgonen larmcentralen sedan de hört en kraftig explosion som fått flera billarm att gå i gång. Polispatruller skickades till platsen och konstaterade att någonting exploderat utanför en port till flerfamiljsfastighet i området Södertorpsgården. Några skadade personer hittades inte.

Platsen spärrades av i väntan på bombskyddet och kriminaltekniker. Polisen knackade också dörr i intilliggande fastigheter för att få mer information. Polisens insats på plats var avslutad efter lunch.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi undersöker om det finns möjliga kopplingar till tidigare grova brott. Mer än så vill jag inte säga av utredningstekniska skäl, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Senast i fredags kväll exploderade en bomb utanför en fastighet på Rosengård och på morgonen samma dag påträffades en misstänkt sprängladdningar i Limhamn. Dagen innan skedde en skottlossning, som två män nu är häktade för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!