Färjetrafik till Helsingör ställs in

Rederiet Sundsbussarna ställer in färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör.

Rederiet Sundsbussarna ställer in färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör på grund av nya coronarestriktioner. Arkivbild

Rederiet Sundsbussarna ställer in färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör på grund av nya coronarestriktioner. Arkivbild

Foto: Johan Nilsson / TT

Sverige2020-10-25 10:21

Orsaken är de restriktioner som infördes i lördags för inresande från de tre regioner som ligger närmast Danmark – Skåne, Blekinge och Halland.

Restriktionerna innebär att resenärer måste ha skälig grund för att resa in i Danmark eller kunna visa upp ett negativt coronatest som tagits senast 72 timmar före inresan, skriver rederiet på Facebook.

De nya restriktionerna innebär att de danska myndigheterna både avråder från resa till de berörda regionerna i Sverige för danskar samtidigt som restriktioner gäller för inresa till Danmark.

Sundsbussarna har sedan 1958 transporterat passagerare mellan Helsingborg och Helsingör, och varit en konkurrent till de färjor som också transporterar fordon. Det kommer även i fortsättningen att vara möjligt att resa till Helsingör med rederiet Forsea, skriver den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om