Bara ett av tio skjutna djur hamnar där, rapporterar SVT Nyheter Halland.
Nu kommer larm om misstänkt svartslakt och svarthandel av inhemskt vildsvinskött.
– Naturligtvis hamnar en del i jägarnas frysar men inte de volymerna. Det förekommer alltså en ganska stor handel utanför de lagliga kanalerna, säger Sven-Åke Larsson, Svenskt viltkött, till SVT Nyheter Halland.
Enligt Svenska jägareförbundetatt hamnar köttet lätt i jägarnas egna frysar då jakten till stor del sker nattetid. Resvägen till en anläggning upplevas som ett "omak" för den som ska hinna sova innan jobbet börjar på morgonen och då tar en del hellre köttet själv, enligt Daniel Ligné, som är riksjaktsvårdskonsulent på Svenska jägareförbundet som även anser att det betalas dåligt för köttet.
På en vilthanteringsanläggning kontrolleras köttet och det tas trikinprov innan det säljs vidare.