Region Stockholm kräver svar om vaccin

Region Stockholm kräver att nationella myndigheter måste ge tydligare besked om leveranser av coronavirusvaccinen.

Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen, kräver svar.

Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen, kräver svar.

Foto: Jessica Gow/TT

Sverige2021-02-12 11:39

Det skriver regionen och regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

"För min del är det väldigt frustrerande att inte kunna lämna klara besked till de som nu står på tur att få sitt vaccin," skriver Thyberg och fortsätter:

"Invånarna har rätt att veta mer om tidplanen, men när förutsättningarna förändras så här kraftfullt är det väldigt svårt att prata om annat än förhoppningar och preliminära planer."

Vaccineringen mot covid-19 har stött på flera utmaningar under vintern. Så sent som i onsdags meddelade läkemedelsbolaget Moderna att de kommer halvera sin leverans i februari med bara dagars notis till den ansvariga myndigheten, Folkhälsomyndigheten.

Enligt Region Stockholm har prognosen för regionens vaccinleveranser i februari skrivits ned från drygt 560 000 stycken till mindre än 150 000, allt "på mindre än en månad".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!