Hurra för en timmes sovmorgon eller bu för mörkare kvällar? Oavsett om man gillar det eller inte så är det under natten till söndag åter dags att vrida tillbaka uret en timme.
Men EU vill att det eviga fram- och tillbakaskjutandet ska upphöra. Enligt ett förslag skulle det genomföras i medlemsländerna senast 2021, men bland annat på grund av coronapandemin har beslutet fastnat i EU:s maskineri.
– Vi har viktigare saker att arbeta med nu under en pandemi, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), som ansvarar för tidsfrågan i Sverige.
"Åtminstone ett antal år"
De som hoppats på att söndag skulle vara sista gången de vaknar med förvirring över vad klockan egentligen är och en lätt undran om de är försenade eller för tidiga lär alltså bli besvikna.
– Det är inte nära förestående att vi avskaffar tidsomställningen, säger Eneroth.
TT: Och vad innebär "inte nära förestående"?
– Jag skulle tro att det tar åtminstone ett antal år, säger Eneroth.
"Dags att sätta ner foten"
Riksdagsledamoten Lotta Finstorp (M), som lämnat in flera motioner där hon propagerat för att tidsomställningen ska upphöra, anser att EU är saktfärdigt.
Omställningen saknar samhällsekonomiska vinster och bör slopas, säger hon. Om det blir sommartid eller vintertid, eller normaltid som det också kallas, är mindre viktigt.
– Jag är öppen för allt, bara vi slipper hålla på. Vi har gjort så här i 40 år nu och det är dags att sätta ner foten och förändra, säger Finstorp.
– Det är svårt att säga vad som blir bäst. Men eftersom EU:s standardtid är vintertid så blir det nog enklast om vi väljer det, säger hon.
"Den förlorade timmens fest"
Tomas Eneroth å andra sidan säger att det krävs tid och utrymme för medlemsländerna att samordna sig om tidszonerna. I dag har runt tre fjärdedelar av EU:s medlemsländer samma tidszon och han vill inte se ett "lapptäcke med olika tider i Europa".
– Det ger oss också ett utrymme att förbättra beslutsunderlaget, om exempelvis en permanentning av sommartiden, med gedigen forskning, säger han.
TT: Personligen då? Är du en av dem som ändå tycker att det är lite mysigt med sommar- och vintertid eller skulle du föredra att slippa ställa om tiden?
– Om jag tillåts ha någon personlig åsikt skulle jag gärna se en permanentning av sommartiden. Men visst, det finns tillfällen när jag själv ordnat den förlorade timmens fest, säger Eneroth.