I en direktsänd intervju med radiokanalen Kossath, på årsdagen för den fullskaliga invasionen av Ukraina, gör Orbán gällande att han har uppmanat Fidesz-partiets parlamentariker att ge grönt ljus för Sverige och Finland.
– Ledamöterna är inte särskilt entusiastiska, säger han, enligt återgivningar i olika ungerska medier.
"Sprider lögner"
Enligt Orbán har vissa av hans partikamrater synpunkter på att Finlands medlemskap skulle innebära en längre direkt landgräns mellan Nato-medlemmar och Ryssland. Andra har invändningar mot att Sverige och Finland regelbundet kritiserar Ungerns bristande demokrati och rättsstat, säger han.
– Låt oss växla några ord med svenskarna och finländarna, för det fungerar inte att dessa länder sprider lögner om oss, säger Viktor Orbán i radiointervjun, enligt nyhetssajterna Telex och Index.
Han ger också visst stöd till Turkiets synpunkter, enligt nyhetsbyrån Reuters återgivning av intervjun.
– Angående Turkiet så är de också våra allierade. Därför behöver vi lyssna på dem, säger Orbán.
Rent principiellt så har Ungern dock en moralisk plikt att släppa in Sverige och Finland, eftersom Nato lät Ungern gå med efter kommunistväldets fall, anför Orbán vidare.
Inom några veckor?
Ungern och Turkiet är de två länder som behöver ratificera Sveriges och Finlands ansökningar till försvarsalliansen, men behandlingen i det ungerska parlamentet har dragit ut på tiden. En omröstning har sagts kunna ske i början av mars.
En Fidesz-parlamentariker sade på torsdagen till statliga medier att det finns planer för att en ungersk delegation ska resa till Sverige och Finland inför omröstningen, rapporterar AP. Ledamoten Máté Kocsis sade till nyhetsbyrån MTI att frågan delar regeringspartiet. Enligt honom har det sin grund i att politiker från Sverige och Finland "har förolämpat Ungern på ett grovt, ogrundat och ofta vulgärt sätt de senaste åren, och nu ber de om en tjänst".