I det juridiskt bindande avtalet, som tidningen tagit del av, framgår det att forskarstudenterna måste "tjäna regimens intressen" och aldrig delta i "aktiviteter" som går emot myndigheternas vilja. Ett brott mot avtalet innebär en risk att familjemedlemmar i Kina hamnar i ekonomisk skuld till staten.
Ett av de svenska lärosäten som länge tagit tagit emot forskarstudenter från CSC är Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), där DN identifierat minst 30 doktorander som tagits emot de senaste åren.
Enligt Stefan Östlund, vice rektor för internationella relationer på KTH, för man samtal med Karolinska institutet och CSC om skrivelserna, men universitetet har genom åren aldrig fått några signaler om att studenter skulle ha farit illa.
Vid universiteten i Lund och Uppsala tar man inte längre in CSC-studenter efter att det för ett par år sedan uppdagats att en forskarstudent i Lund skrivit under ett kontrakt där det framgick att anhöriga i hemlandet riskerade att bli skadeståndsskyldiga om studenten inte fullföljde sin utbildning.
Karolinska institutet pausade nyligen sitt samarbete med CSC tillfälligt.