Skolverket öppnar regionala kontor

Skolverket öppnar tio regionala kontor runtom i landet, med syfte att förbättra kommunikationen med skolans huvudmän. Härnösand blir först ut.

Skolverket öppnar kontor i tio regioner. Arkivbild.

Skolverket öppnar kontor i tio regioner. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Utbildning2022-02-24 22:17

Syftet med lokalkontoren är att stärka skolans kvalitet och göra den mer likvärdig.

"För att fler barn och elever ska lyckas i skolan behöver kvaliteten i förskola och skola stärkas. Inrättandet av våra regionala kontor är ett viktigt steg framåt i Skolverkets arbete. Vi kommer närmare huvudmännen och kan tillsammans med dem skapa forum och samarbeten kring de frågor som har störst betydelse för att barn och elever når målen", säger Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket, i ett pressmeddelande.

Skolverket delar regeringsuppdraget med de andra skolmyndigheterna och kommer vid regionalkontoren att samarbeta med Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Kontoren etableras successivt med start i Härnösand, följt av Malmö och Luleå. Ytterligare tre kontor öppnar nästa år i Umeå, Gävle, Växjö och Örebro, och under 2024 planeras kontor i Göteborg och Linköping. Slutligen kommer ett regionalt kontor att inrättas i samma lokaler som myndighetens huvudkontor i Solna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!