Fortsatt ostadigt väder i helgen

Regnskurar och ovanligt låga temperaturer fortsätter att dominera i helgen. Men det finns platser där sommarvädret gör sig påmint – i alla fall lite grann.

Framför allt fredagen bjuder på mycket regn. Arkivbild.

Framför allt fredagen bjuder på mycket regn. Arkivbild.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Väder2020-07-23 20:10

Den som längtar efter sommar och sol får vänta ett tag till, under fredagen ser det ut att bli en hel del regn och rusk i Sverige.

Tidigare i veckan har det regnat i överflöd i Pajala, där det under onsdagsdygnet föll 62,8 millimeter, skriver Norrbottens-Kuriren. Tärendö drabbades också hårt med 47,7 millimeter och SMHI har gått ut med en klass 1-varning som sträcker sig fram till fredag morgon.

Helgen kan bli aningen torrare, men det är inget pangväder på väg.

– Det är fortsatt ostadigt väder att vänta i helgen, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Under lördagen finns det solchanser i stora delar av landet, undantaget är Norrland där det blir fortsatt molnigt. Men det finns även risk för skurar under lördagen.

Störst möjlighet för sol och värme är det i Östra Svealand i helgen. Där kan det bli över 20 grader. I övriga landet är temperaturerna fortfarande under det normala i helgen.

– På de flesta håll ligger vi någon grad under 20.

Det ostadiga vädret ser ut att hålla i sig in i nästa vecka.

– Det kan såklart vara sol emellanåt men också en del regn så det är fortsatt varierande i prognosen in på nästa vecka, säger Moa Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om