Mer snö att vänta i Värmland och Dalarna

Det flaggades för upp till 15 centimeter snö i norra Värmland och Dalarna under måndagen. På tisdag fortsätter snön falla, varnar SMHI.

Snö, snö, snö. I Värmland och Dalarna kan det bli besvärligt i trafiken. SMHI har utfärdat gul varning för tisdagen. Arkivbild.

Snö, snö, snö. I Värmland och Dalarna kan det bli besvärligt i trafiken. SMHI har utfärdat gul varning för tisdagen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Väder2022-02-14 09:17

Gul varning var utfärdad för 5–15 cm snö i området under måndagen. Exakt hur mycket som kom är ännu svårt att definiera men klart är att mängden nederbörd åtminstone lokalt nådde höga nivåer.

Tisdagens gula varning för snöfall är något mer begränsad i sitt omfång, och berör främst nordligaste Värmland och västra Dalarna. Trafiken kan bli långsamtgående och vägar kan ha begränsad framkomlighet, skriver SMHI.

– Det väntas falla kraftigt med snö till och med i morgon eftermiddag, då det börjar mattas av. Varningen har klockan 13 som sluttid, säger Ulrica Sievert, meteorolog vid SMHI.

Snöfallet drar sedan vidare och berör främst södra och mellersta Norrland, säger hon. Längst upp i norr blir det däremot solchans.

– För södra Sveriges del ser det ut som att det är moln som dominerar. Även en del regn ser ut att passera, säger Ulrica Sievert.

Under tisdagen råder också gul varning för kulingvindar i Skagerrak, Kattegatt samt i mellersta och norra Östersjön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!