Snöfall och ostadigt i helgen

Det kalla vädret håller i sig och i helgen är det fortsatt ostadigt, enligt SMHI:s prognos. Längs Västerbottens kustland har det utfärdats varning för snöfall, men på västkusten väntas det lugna ned sig något i helgen.

Det hala väglaget har lett till flera trafikolyckor på vägarna runt om i landet.

Det hala väglaget har lett till flera trafikolyckor på vägarna runt om i landet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Väder2022-12-09 07:55

Den gula varning som SMHI har utfärdat från Robertsfors upp till Skellefteå ligger kvar, än så länge till natten mot söndag.

– Där har det dragit in i flera dagar. Det kommer att fortsätta att snöa ymnigt och kraftigt i hela helgen egentligen, säger SMHI:s meteorolog Ida Dahlström.

Varningen på västkusten gäller inte längre. Där lär det fortsätta att komma snö, men inte i samma omfattning som tidigare.

Även för Gotland har en varning utfärdats för uppemot 15 centimeter snö in på natten mot lördagen, men i helgen väntas det bli uppehållsbetonat väder på ön.

– Snön avtar efter natten, säger Dahlström.

Längs Upplandskusten väntas vinden ligga på från havet och snöbyar spås leta sig in under helgen. Men det är bara längs kusten, i resten av Svealand väntas kallt och klart väder.

I början av nästa vecka rör sig ett nytt lågtryck upp från Baltikum. Lagom till lucia väntas det blåsa och snöa en hel del i Östersjölandskapen.

Fredagens busväder har kommit med en del trafikolyckor runt om i landet.

Polisen i region Väst noterade under fredagen flera bilolyckor och vid lunchtid välte en buss med omkring 20 passagerare på Hisingen. Alla klarade sig dock utan skador.

På många håll i landet rapporteras det om trafikolyckor, främst av mindre allvarlig karaktär, med anledning av det hala väglaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!