Boende på hem hittade avliden utanför dörren

En händelse på ett äldreboende i Härjedalen, där en av de boende hittade en annan boende död utanför sin lägenhet, har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, rapporterar SVT Nyheter Jämtland,Kommunens utredning har visat att ett rörelselarm utlöstes kort före att personen hittades död, utan att någon av de anställda gick och undersökte saken.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Arkivbild

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Arkivbild

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vård2023-01-08 22:22

En händelse på ett äldreboende i Härjedalen, där en av de boende hittade en annan boende död utanför sin lägenhet, har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, rapporterar SVT Nyheter Jämtland,

Kommunens utredning har visat att ett rörelselarm utlöstes kort före att personen hittades död, utan att någon av de anställda gick och undersökte saken. Passiviteten förklarades med att en i personalen hade besökt personen strax innan larmet gick.

Vid tillfället – händelsen inträffade i oktober i fjol – fanns endast vikarier på boendet, flera av dem utan vårdutbildning. Kommunen uppger att rutinerna har skärpts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!