VRE, eller vankomycinresistenta enterokocker, finns normalt i människans tarm men kan orsaka infektioner om de sprids någon annanstans, till exempel till urinvägarna.
Det första fallet konstaterades på sjukhuset den 17 augusti, därefter har ytterligare tio fall upptäckts genom smittspårning och screening.
"Sju patienter har samma stam av VRE, tre prover inväntar vi så kallad typning av och ett fall räknar vi som ett bifynd då det är av en annan stam och möjligen härstammar från sjukhusvård utomlands", säger chefläkare Sara Degerman Carlsson i ett pressmeddelande.
Att bakterien är antibiotikaresistent innebär att det kan vara svårare att behandla infektionen med antibiotika som inte biter på bakterien, men det finns andra sorters antibiotika att behandla med.
De smittade patienterna får ett enkelrum med egen toalett men behandlas i övrigt som vanligt för den diagnos de är inlagda för, meddelar sjukhuset.
"I dagsläget handlar det om att bryta alla tänkbara smittvägar. Vi jobbar med att se över bland annat utrustning, möbler och arbetssätt för att försöka göra oss av med bakterien i sjukhusmiljön, exempelvis saneras all medicinteknisk utrustning som har funnits i det rum där en VRE-positiv patient har vårdats", säger Sara Degerman Carlsson, chefläkare.