Väntade på sjukhus i 15 timmar – dog på nästa

En hjärtsjuk patient fick vänta 15 timmar på att byta sjukhus, väl på plats på det nya sjukhuset gick patientens liv inte att rädda, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

En hjärtsjuk patient fick vänta 15 timmar på att byta sjukhus. Arkivbild.

En hjärtsjuk patient fick vänta 15 timmar på att byta sjukhus. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vård2023-04-21 02:39

En hjärtsjuk patient fick vänta 15 timmar på att byta sjukhus, väl på plats på det nya sjukhuset gick patientens liv inte att rädda, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Regionen har nu gjort en lex Maria-anmälan.

Patienten bodde mitt emellan sjukhusen i Sollefteå och i Örnsköldsvik, och när patienten i augusti 2022 kördes akut till sjukhus var det till Örnsköldsvik som transporten gick.

På plats framgick det att patienten tidigare fått vård i Sollefteå och därför skulle flyttas dit med ambulans när resursläget tillät eftersom undersökning av patienten visade att det gick att vänta– det dröjde dock 15 timmar.

När patienten kom fram till Sollefteå var hen i så dåligt skick att patienten senare avled av hjärtsvikt. I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) skriver regionen bland annat att undersökningen i Örnsköldsvik var bristfällig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!