Fick höra privata samtal i telefonkö

Ett tiotal personer som stått i telefonkö till telefonoperatören Comviq har fått höra andras samtal till bolagets kundtjänst, rapporterar Expressen.

Flera personer som ringt till Comviq har fått en märklig telefonupplevelse, där man fått ta del av andras samtal. Arkivbild.

Flera personer som ringt till Comviq har fått en märklig telefonupplevelse, där man fått ta del av andras samtal. Arkivbild.

Foto: isabell Höjman/TT

Vetenskap & teknologi2020-07-21 18:40

Ett tiotal personer som stått i telefonkö till telefonoperatören Comviq har fått höra andras samtal till bolagets kundtjänst, rapporterar Expressen. En person som tidningen har talat med berättar att hon bland annat fick höra en person sjunga en barnramsa och ett gråtande barn i luren medan hon väntade på att komma fram till Comviq.

– Vi fick en första rapport i går vid lunchtid om ett enstaka fall. Eftersom vi har ett gemensamt system med Tele2 så kan det även skett där. Det är ett tekniskt fel i ett IT-system som används i vår kundtjänst, säger Viktor Wallström, kommunikationschef på Comviq till Expressen.

Till TT säger Viktor Wallström att samtalen som inringarna fick ta del av var andras samtal till Comviqs kundtjänst.

– Det är naturligtvis helt oacceptabelt och vi gör nu allt för att det inte ska ske igen. Felet är åtgärdat nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!