Lawrence Faucette, en 58-årig amerikan, blev den andra personen hittills som fått ett genmodifierat grishjärta inopererat.
Transplantationen genomfördes i veckan vid University of Maryland Medical Center.. Där gjordes, i januari förra året, även den första.
Den första patienten, amerikanen David Bennet, 57 år, överlevde i två månader med sitt nya hjärta. Enligt universitetet fanns det flera orsaker till att han avled efter operationen, bland annat att han var i mycket dåligt skick innan den gjordes.
Enda hoppet
Den senaste transplantationen genomfördes i onsdags på Lawrence Faucette. Han bedömdes inte vara lämplig för få ett människohjärta inopererat eftersom han är hjärt- och kärlsjuk och tidigare har haft problem med inre blödningar.
Utan transplantation var risken mycket hög för att Faucette skulle drabbas av hjärtstopp och han sade innan ingreppet att hans enda hopp nu står till en så kallad xenotransplantation, det vill säga att få ett djurorgan.
– Det enda hoppet jag har kvar är att köra med grishjärtat, xenotransplantationen. Nu finns det i alla fall hopp och jag har en chans, ska Lawrence Faucette ha sagt inför ingreppet.
Andas själv
Enligt University of Maryland Medical Center gick ingreppet enligt plan och Faucette andas på egen hand och hjärtat fungerar bra "utan hjälp från maskiner".
Han får mediciner, både beprövade och en ny sort, för att minska risken för att kroppen ska stöta bort det nya hjärtat.
Transplantation av djurorgan till människor, så kallade xenotransplantationer, anses kunna erbjuda en lösning på den kroniska bristen på mänskliga organ för transplantation. Bara i USA står för närvarande mer än 100 000 personer i kö för att få en organtransplantation.