Isabella Löwengrip säljer sitt livsverk

18 februari 2020 17:20

Entreprenören och influeraren Isabella Löwengrip säljer sitt skönhetsföretag Löwengrip Beauty. Köpare är det norska företaget Dermanordic, ett av Nordens största distributionsföretag av hudvård och makeup.

Köpesumman är ännu så länge okänd, men Isabella Löwengrip säger i ett pressmeddelande: "Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden".

Löwengrip Beauty grundades av Isabella "Blondinbella" Löwengrip och journalisten och investeraren Pingis Hadenius år 2013. De har tillsammans utvecklat skönhetsmärket Löwengrip, som i dag har över 60 produkter på marknaden inom hår- och skönhetsvård.

2018 omsatte bolaget 84 miljoner kronor, men en satsning på att etablera skönhetsbolaget i USA blev så turbulent och kostsam att den fick ställas in och drog ned vinsten rejält förra året.

"Det internationella fokuset gjorde att vi tappade på hemmamarknaden. Skandinavien är vår viktigaste marknad”, skrev Isabella Löwengrip på sin blogg i oktober.

Isabella Löwengrip kommer trots ägarbytet fortsätta att vara företagets ansikte utåt och Pingis Hadenius ska även i framtiden att arbeta aktivt i bolaget med produktutveckling och varumärkesstrategi. Företagets anställda följer med försäljningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT