Insändare En eftermiddag så parkerade jag utanför mitt hem där jag har bott sedan 1974. Ett hem, en gata där vi som bor där har ett mycket gott förhållande till varandra, vi sköter oss och håller oss inom lagens råmärken.

Ända till den här dagen! Då hände det, jag har fått böter, jag har syndat, brutit mot lagen.

Nu ska jag straffas, 600 kronor i böter för att jag under en kort stund stod med min bil på fel sida av vägen. Detta på grund av att vi hade ett kortvarigt besök av ett lite större fordon som tog upp min normala p-plats. Som ska tilläggas, inte är på gatan.

Artikelbild

| En parkeringsbot fick insändarskribenten att börja fundera på vilka förseelser som ska prioriteras i kommunen.

Man kan ju undra, är det detta som skall prioriteras? Min synd störde absolut ingen annan. Alla bilar, fotgängare, mopedister, cyklister vad det vara månde kunde passera utan det minsta hinder. Är fullständigt övertygad om att mina grannar inte ens tänkte på att jag var en brottsling.

Jag förstår att jag har brutit mot lagen, men lite smidighet och förståelse kunde man kanske önska.

Hultsfreds kommun som beordrat kontrollen, kanske är i så desperat behov av pengar att detta är det nya sättet att förstärka kommunkassan på. Men jag tror att det irriterar kommuninvånarna mer än vad det gör nytta.

Jag tycker nog att det finns betydligt allvarligare saker att lägga tid och kraft på. I stället kunde det till exempel kollas lite på våra återvinningsstationer, där jag tror att alla skulle uppskatta lite kontroll och ordning.

Artikelbild

| En parkeringsbot fick insändarskribenten att börja fundera på vilka förseelser som ska prioriteras i kommunen.

Nu har jag i alla fall betat av brottsling på min Bucket list.