Jag vill inte trampa i andras skit!

Hundbajs vid lyktstolpe. En vanlig syn enligt insändarskribenten.

Hundbajs vid lyktstolpe. En vanlig syn enligt insändarskribenten.

Foto: Privat

Insändare2019-03-16 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Se hit alla hundägare!

I dag den 14 mars cirka klockan åtta på morgonen tog jag en promenad med hunden. Jag har funderat mycket på detta tidigare. Varför tar inte personer, som rastar en hund, upp hundbajset? Hunden är ju troligen inte ute och går själv.

Du kan inte ”glömma” påsen SÅ ofta eller VARJE gång, det blir en rutin att se till att påsen följer med, eller?

Det kan vara så att du än så länge haft turen att själv inte ha råkat trampa i bajset och få det under skorna, du kanske än så länge haft tur att din hund inte trampat i bajs, fått det under tassen och i päls så det blir en dusch när du kommer hem, du har kanske även haft tur att du inte har barn som får det under skorna och de glatt hoppar in i bilen och bajset smetar ner både säten och mattor. Turen brukar dock inte hålla i sig.

Nej, skärpning! Det kan inte vara så svårt att ta upp och städa efter hunden. Råkar du ha glömt påsen, ring på hos någon i närheten, be att få en påse av något slag och gå tillbaka och hämta upp det. Det tror jag de skulle uppskatta, att bli störda i ett sådant ärende.

Det kanske kan vara så att du tar samma runda igen, samma dag eller dagen efter. Plocka upp det då, vet jag, bajset blir i alla fall upptaget.

Nu går jag kanske över gränsen, men har du inte möjlighet att böja dig ner och ta upp avföringen så ska inte just du rasta hunden tycker jag. Det troliga är att den gör sina behov vid en promenad och det borde alla veta. Det är egentligen rätt äckligt att låta bajset ligga kvar om du ser det ur olika synvinklar. Är du ute i skogen och det inte är något gångstråk, då kan det vara okej, absolut. Skulle din hund råka göra något behov inne, tar du inte upp det då?

Bajset just i morse var relativt nyproducerat av större variant och låg vid en lyktstolpe på gångbanan ut mot Dynamitgatan/Stubingränd i Vimmerby. Hoppas just DU känner att det är din hund som producerat den högen, ta upp den nästa promenad.

Har sett flera andra högar precis utanför staket där folk bor, dåligt! Är inte trevligt att ha en hög hundbajs precis när ägaren viker runt portstolpen. Det är inte meningen att de ska behöva plocka upp. Tycker det är tråkigt för även vi som sköter oss och städar upp efter hunden får oftast stämpeln på oss också att hundbajset ligger kvar.

För allas trivsel, ta upp hundbajset från och med idag även om det hamnar lite ner i ett dike, för där springer andra hundar och luktar. Gör min hund sitt behov i diket måste jag gå ner dit och plocka upp och då vill jag inte trampa i andras hundskit!