Byggföretag har gått i konkurs

Entreprenadföretaget Kvillsfors Bygg AB har satts i konkurs på ägarens egen begäran. Bolaget sysselsatte fyra personer.

Entreprenadföretaget Kvillsfors Bygg AB i Järnforsen har gått i konkurs.

Entreprenadföretaget Kvillsfors Bygg AB i Järnforsen har gått i konkurs.

Foto: Pär Olsson / SvD / TT

Järnforsen2024-02-06 16:35

Under måndagen beslutade tingsrätten i Kalmar att försätta entreprenadföretaget Kvillsfors Bygg AB i Järnforsen i konkurs.

Ägaren Anders Ivarsson hade själv lämnat in konkursansökan. När ägaren ansöker om konkurs kan tingsrätten besluta om konkurs redan samma dag.

Företaget startade sin verksamhet i slutet av januari år 2010 och var därmed inne på sitt 15:e verksamhetsår när det tog stopp. Förra året omsatte bolaget närmare 4,5 miljoner kronor och sysselsatte fyra personer.

Till konkursförvaltare utsåg tingsrätten advokat Bill Kronqvist vid Advokatfirman HJS Advokat med kontor i bland annat Vimmerby. Han säger att det ännu är för tidigt för honom att säga vad som var anledningen till konkursen.

– Bolaget har försatts i konkurs men jag har inte hunnit utreda skälet till det. Bolaget bedrev ingen verksamhet före konkursbeslutet, berättar han.

Enligt Bill Kronqvist finns inga tillgångar av större dignitet i företaget.

– Jag har sex månader på mig att utreda konkursen. Jag har haft inledande samtal med ägaren och ska gå igenom de fodringar som finns i verksamheten och om möjligt driva in dem.

De medel som drivs in går i första hand till prioriterade fordringsägare, till exempel banklån med säkerhet. När dessa fått sina pengar får övriga dela på det som blir kvar.

Bill Kronqvist kommer också att fatta beslut om lönegaranti för de personer som arbetat i bolaget. Det innebär att staten upp till en viss beloppsgräns betalar ut lön till de anställda.

Vimmerby Tidning har sökt Anders Ivarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!