Han vill ha besked om inställda tåg

Trafikstyrelsen på landstinget ställde in sitt augustimöte. Det fanns helt enkelt inga aktuella ärenden, var orsaken. Något som fick ledamoten Anders Andersson (KD) att reagera kraftigt.

Anders Andersson vill ha svar från Trafikstryelsens ledning om varför sammanträdet ställdes in.

Anders Andersson vill ha svar från Trafikstryelsens ledning om varför sammanträdet ställdes in.

Foto: Olof Carlson

Järnforsen2018-08-14 12:30

– Efter en sommar som denna borde det finnas många skäl för Trafikstyrelsen att sammanträda, säger han.

Andersson pekar på att sommaren och de senaste veckornas bekymmer i tågtrafiken skapat sådan oro och missmod att det i sig är tillräckligt motiv för Trafikstyrelsen att ta ett möte.

– Det gäller att analysera och hitta en strategi för framtiden, så att det vi varit med om nu inte upprepas, säger han. Och som ledamot i Trafikstyrelsen finner jag det intressant att få information om hur besluten om inställd tågtrafik har tagits.

Han vill också ha besked om trafikdirektörens kontakter med trafikverket och vilka kontakter ordförande haft med regeringen utifrån de bekymmer som varit med tågtrafiken.

Så till nästa möte kräver Andersson svar på en rad frågor, han vill veta vilka ärenden som var tänkta för augustisammanträdet, han vill också se en redovisning av de kontakter som tagits med trafikverket och slutligen en ekonomisk analys om vad de inställda tågen kostat KLT. Förutom de problem som drabbat resenärerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om