Ny matbutik i Järnforsen – tack vare unikt samarbete

Fram på höstkanten kan en efterlängtad matbutik öppna i Järnforsen. Det är familjen Frödeberg, som driver butiken Matöppet i Kvillsfors, som gjort upp med Järnforsens ekonomiska förening.

Om alla pusselbitar faller på plats kommer den gamla kiosken i Järnforsen att bli en obemannad butik fram på höstkanten.

Om alla pusselbitar faller på plats kommer den gamla kiosken i Järnforsen att bli en obemannad butik fram på höstkanten.

Foto: Markus Danielsson

Järnforsen2023-04-26 15:27

– Det blir den ekonomiska föreningen som kommer att äga butiken, berättar Tom Frödeberg. Vår uppgift blir att fylla på med varor och hålla butiken i gång.

Det kommer att bli en obemannad butik, vilket Dagens Hultsfred var först med att berätta.

– Vi har fullt upp med att driva vår andra butik. Vi är inte så många, säger Tom Frödeberg.

Matöppet i Kvillsfors är ett riktigt familjeföretag. Butiken drivs av pappa Magnus, mamma Lola, Tom och hans syster Lisa. Så det finns inget överskott när det gäller personalresurser.

Men att åka de åtta kilometrarna till Järnforsen och fylla på med varor ska man nog hinna med, tror Tom Frödeberg.

Järnforsens ekonomiska förening har jobbat mycket med att få till den här lösningen. Tom Frödeberg berättar att familjen blev kontaktad av föreningen och att man snackat ihop sig om den här lösningen.

Den nya affären kommer att öppnas i gamla kiosken på torget i Järnforsen. Men innan den kan öppna ska den repareras en del och snyggas till. 

– Vi räknar med att kunna öppna någon gång i månadsskiftet augusti-september.

Inledningsvis kommer butiken innehålla det mest nödvändiga sortimentet, men på sikt hoppas Tom Frödeberg kunna utvidga utbudet.

– Det beror lite på vad kunderna frågar efter. Förhoppningsvis kan vi göra en samlingspunkt av butiken, att Järnforsenborna kan samlas där och kanske ta en kopp kaffe tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!